Wat doen fruitzuren (glycolzuren) voor de huid?

Glycolzuur is een verzamelnaam voor een reeks organische zuren. Zij komen bijvoorbeeld voor in fruit en worden daarom ook wel fruitzuren genoemd. In de salon worden fruitzuurbehandelingen in het voor- en najaar  toegepast.

Het is een zeer effectieve behandeling  tegen de fijne lijntjes. Glycolzuren verbeteren de structuur van de huid doordat de celdeling van de huid gestimuleerd wordt. Grove poriën en huidkleur- en reliëfverschillen worden minder zichtbaar. De huid wordt meer elastisch en is beter in staat om zijn eigen vocht vast te houden. De peeling geeft een algemeen betere huidstructuur.

Wannneer een fruitzuurbehandeling?

Een fruitzuurbehandeling is aan te raden bij:

Droge verouderde huid;

Vette huid grove poriën;

Huidverbetering;

Vochtarme huid: rokershuid;

Post-inflammatoire hyperpigmentatie (overmatige pigmentatie na bijvoorbeeld een wondje): herstelt de schade en maakt overmatige pigmentatie minder.

Contra-indicaties:

Herpes simplex (koortsuitslag)

Aanleg tot littekenvorming

Zomer (in verband met zonblootstelling)

Vitiligo (pigmentstoornis)

De belangrijke aandachtspunten voor u:

Fruitzuurbehandelingen worden alleen in het voor- en najaar toegepast.

Normaliter is een kuur bestaande uit 6 tot 8 behandelingen nodig om tot een goed resultaat te komen. Deze behandelingen worden wekelijks gegeven.

Na de behandelingskuur is het aan te raden om maandelijks of tweemaandelijks een onderhoudsbehandeling te laten uitvoeren zonodig aangevuld met een thuisbehandeling

De huid niet blootstellen aan de zon of zonnebank tijdens, een maand voor en een maand na de behandeling. Dit in verband met een verhoogde kans op verbranding en ongewenste pigmentvorming.

Na de peeling kan de huid gedurende 3 á 4 dagen roodheid en lichte afschilfering vertonen. Eventuele korstjes genezen binnen een week.

Gebruik een zonnebrandcreme met hoge beschermingsfactor (SPF40).

 

Skin Results

Skin results is een fruitzuur peeling kuur van 28 dagen. Dit AHA serum bevat 5% melk, citroen en appelzuur en heeft een PH waarde van 4,5 tot 5.

Door het serum 1x daags aan te brengen zorgt het voor een versnelde afschilferingsproces van de hoornlaag van de epidermis. Dit geeft direct een frisse, glanzende, huidbeeld. Na de kuur kan je het als onderhoud gebruiken in plaatst van een gewone scrub ongeveer 1x in de week.

Wat zijn de voordelen?

Het voordeel van deze fruitzuurpeeling is dat het een milde peeling is die je thuis kunt doen op een tijdstip dat je het beste past. Nog een voordeel is dat de werkstoffen uit de cremes, en maskers worden veel beter opgenomen door de huid. In de zomer zorgt het ervoor dat je mooier egaler bruin wordt. Het helpt ook effectief  voor rimpelreductie en huidvernieuwing. Voorwaarde is dat je altijd een goede SPF 30 creme over je dag creme heen aanbrengt. De hoogte van de SPF is afhankelijk van je huidtype. Hoe lichter je huidtype hoe hoger de SPF moet zijn.

De peeling is geschikt voor vrijwel elke huidtype. Bij een acnehuid zal het een ontstekingsremmende invloed hebben waarbij de hoornlaag dunner wordt. Het voordeel is dat pustels en puistjes verminderen en minder vaak terug zullen komen.  Naast het fruitzuur product voor thuisgebruik zal de fruitzuur behandeling in de salon een veel hoger zuurpercentage bevatten. Dit wordt dan gebruikt in combinatie met massage en fruitzuurmaskers. Dit is bedoeld voor verouderde huiden, rokershuiden, en probleemhuiden.

Samen met  de producten voor thuisgebruik kom je tot de beste resultaten.